אוכל ומזוןבריאות

סלמון בתנור – מתכון פשוט טעים ובריא

מתכון דג סלמון אפוי בתנור

דג סלמון הוא דג עדין, טעים מזין ובריא, קל מאוד לעבוד איתו, והוא מתאים גם כמנה פשוטה לארוחת ערב מהירה ובריאה, וגם לאירוח ויצירת אפקט "וואו" לאורחים.

דג הסלמון עשיר בחלבון, איננו שמן ומכיל אומגה 3 – ויטמין חשוב בתזונה האנושית.

חומרים לרוטב שנניח על דג הסלמון (נתח שלם או פרוסות):

  • כפית חרדל (גרגירים או רגיל), חשוב שיהיה באיכות טובה.
  • כף שמן זית
  • 2 כפות רוטב טריאקי
  • כף דבש אחת
  • מס' עלים של בצל ירוק (החלק הירוק בלבד) או עירית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • פרוסות (חתוכות דק) לימון לקישוט
  • מלח ופלפל לפי הטעם

סלמון בתנור – אופן ההכנה:

נערבב את חומרי הרוטב, נניח על הסלמון מצידו העליון, מעל נניח את פרוסות הלימון.

נאפה בתנור בחום של 180 מעלות למשך חצי שעה, עד שפרוסות הלימון נצלות היטב. לא כדאי לאפות יותר מידי כדי שהדג לא יתייבש.

תוספות אפשריות ליד מנת הסלמון:

פירה תפוחי אדמה – הולך מצויין

שעועית ירוקה מוקפצת בשמן זית, שום ותבלינים

שיהיה לבריאות

בתיאבון!

Back to top button
דילוג לתוכן