אוכל ומזון

מתכון אורז לבן פשוט ומזין ב 5 דקות הכנה

מתכון אורז הוא אחד המתכונים הבסיסיים והקלים לביצוע.

אורז לבן הוא תוספת בסיסית לכל ארוחה, בשרית או צמחונית. הוא מצע נייטרלי בטעמו לכל דבר שתשימו מעליו (כדורי בשר, עוף מוקפץ, ירקות מבושלים, קטניות ועוד..)

יש החושבים שקשה לעשות אורז טעים, ושזה לוקח הרבה זמן. אז, אצלנו בבית, להכין אורז זה בדיוק 5 דקות, ועושים אותו רגע לפני הגשת הארוחה לשולחן.

המצרכים הדרושים:

להכנת אורז פשוט טעים וקל להכנה נשתמש ב:

  • 3 כוסות אורז
  • 4.5 כוסות מים
  • 2 כפות שמן
  • כפית מלח

(המפתח הוא 1.5 כוסות מיים על כל כוס אורז)

מתכון אורז – אופן ההכנה:

נשים בסיר את המים השמן והמלח – נביא לרתיחה.

נשטוף במסננת את האורז טוב טוב להוצאת העמילן.

לאחר הרתיחה, נוסיף את האורז לסיר, נערבב קלות, נכסה את הסיר ונוריד את הלהבה/ חום ללהבה בינונית/ קטנה, עד אשר המים ייספגו והאורז יהיה מוכן.

פשוט וקל, לא יותר ממס' דקות ויש לכם תוספת פשוטה וטעימה.

ניתן לשדרג או לגוון בתוספת מעט כורכום – לאורז צהוב, עשבי תיבול ובצל מטוגן ועוד ועוד.

אם רוצים להשתמש באורז מלא, יש לקחת בחשבון 2 כוסות מים על כל כוס אורז

בתיאבון!


אולי יעניין אתכם גם לקרוא על מוצרים טבעיים וצמחי מרפא לירידה במשקל

Back to top button
דילוג לתוכן